4. Tinc los productes i ganes de començar, què me fa falta?

Pos lligir-te esta entrada i avui mateix pots provar-ho. És  més llarga del que voldria, però te l'has de lligir en carinyo

Agraixo les foto que m'han passat les Marisín d'algun dels grups de wassap que vaig fer, antes d'iniciar lo blog. Natros los hi notem lo pèl més brillant, i elles  se'l noten també més suau. La rossa, per exemple, no sabia que tenia lo pel rissat







Repassem los productes que t'has comprat: un acondicionador APTE,una mascareta APTA, una espuma, gomina ... APTA

Perfecte.  Prepara't una camiseta de cotó, de les de tota la vida (la de la Penya de Festes dels 90, la de quan vas ser pubilla, la d'aquell grup de música que tant t'agradava ...  ) una camiseta que ja no te poses per a vestir però li tens tant de carinyo que no t'has atrevit a llançar mai (un dia podríem ensenyar les fotos de les camisetes que usem i mon riuriem un ratet).

Prepara't també un gel de dutxa dels que utilitzes per al cos.  Qualsevol servix : Moussel, La Toja, Natural Honey, marca blanca ... Qualsevol, excepte el Dove.  Si tens dubtes i ets una miqueta animal, pots usar Fairy rebaixat (io no me vaig atrevir en lo Fairy, també t'ho diré)

Tens alguna bossa de plàstic que pugues reutilitzar ?  sinó paper film transparent

Un consell que té dono és que, quan comences, te dutxes i te faces lo del pèl a banda.  O sigue si tens banyera, t'aginolles i ho fas tot en lo cap cap a baix.

Comencem?

Pensa que l'important del Mètode, no són només los productes, sinó també l'ordre i les tècniques que se fan servir. Avui només t'introduiré una mica en les tècniques, que ja anirem perfeccionant.

0. Lo més imporant !!!!!  Fes-te una foto del cabell antes de res. Apreciaràs millor l'evolució.

1. Mulla't de valent lo cap i te rentes lo pèl en lo gel de dutxa que t'hai dit (oco, repetixo, qualsevol excepte lo Dove). I aclarixes, com sempre. No t'estranye si te queda asprot. Li acabes de llevar totes les silicones que tenia enganxades i li has llevat més protecció  de la que li llevaves en lo xampú del pèl que gastaves)

2. En lo cap cap a baix, si vols li pots llevar una miqueta la humitat en la camiseta de cotó

3. Posarem mascarilla (suposo que la paraula correcta es mascareta, però estos dies la mascareta mos recorda massa a una atra cosa).  Pero no la posarem com sempre.  Començo a explicar tècniques

        Per a repartir, tant la mascarilla com el suavitzant, mos ho posem a les mans, freguem les mans una miqueta, i en lo cap cap a baix, repartim en lo que se diu  "Praying Hands". O sigue, poses les mans  juntetes ,com al retrato de la Primera Comunió al costat del Nen Jesús.  I així repartixes bé lo producte pel pèl (ja saps que mascarilla i suavitzant no se posen desde l'arrel, no ? domés de mitjos a puntes).   Quan estàs ben ampastifada, passes los dits entremig i desfàs los lios.  Si fas molts de garrutxos, pots fer servir també una pinta d'estes grans , en les dents ben separades.  De moment, per a ser lo primer dia, ja ne tens prou (si, despues ho podem complicar, si volem, jijijj). Si tens molts de lios, assenta't i passa't la pinta.

4. Posa't la bossa de plàstic, o embolica't lo cap en plàstic. Has d'estar així entre 30 minuts i 2 hores. També podries fer-te una monya dalt de tot, però a mi m'és més còmodo este sistema per anar fent faena de casa : passar la granera, fer l'ascuranda, ... estes coses tan nostres (o fer una entrada al blog, com ara mateix, que m'hauries de vore).  Apunt  no imprescindible per al Mètode. Lo plàstic, com saps, és un contaminant.  Utilitzo una bossa de plàstic i quan acabo, l'asbandixo, l'estenc, i la guardo de nou en los meus productes per al cabell.  Fes-ho si t'agrada la idea.

5. Toca esbandir, pero podem començar a incorporar una atra tècnica. La paraula oficial és STC o Squish To Condish. A mi me recorda quan faig panellets com me va ensenyar ma iaia.  Si no vols liar-te, salta't este tros que ve, però a partir d'ara serà molt important.

        Cap cap a baix de nou, tirem una miqueta d'aigua a la nuca, i rellissa cap a baix . En les mans, agafem les puntes del cabell i l'escorrem pujant-lo cap a dalt del cap i apretant.  Una miqueta més d'aigua i repetim ...  S'ha de sentir un sorollet que es lo que ells coneixen com a Squish.  I anar fent. Trobaràs uns vídeos boníssims a YouTube, però baix tens també un vídeo casolà, per si li vols fer una ullada

6. Suavitzant (coooom ? suavitzant después de la mascarilla?)  pos si, per això te dia que és un Mètode basant en productes, ordre i tècniques. Si fos més fàcil, no me caldria escriure't un blog. Vinga va, que saps com repartirem lo suavitzant. Atra vegada te'l poses a les mans i fas un Jesusito Jesusito pel cabell. Desenredes si fós lo cas. I per aclarir-lo , pots fer-ho a la brava o provar de fer un STC de nou (quin nom li posarem ?  fer panellets no m'acaba de convèncer)

7. Si no saps segur si l'has llevat tot, no te preocupes, hi ha gent que se'l esbandix només parcialment

8. Agafes la camiseta de cotó de nou, en lo cap encara cotxo , i la poses baix de les puntes.  Reculls les puntes i ho vas pujant cap al cap, escorrent lo sobrant d'aigua. Avui fes-ho hasta que no te gotege 

9.  Per a posar-te lo producte podem fer-ho tot de cop o en capes.  De moment, avui, ho farem tot de cop.  Posa't la espuma, gomina, gel, ... a les mans. Lo cap cotxo i atra vegada un Jesusito Jesusito.  Quan ho tens repartidet, torna-li a passar los dits entre lo pèl per a repatir-ho bé, i atra vegada pots fer lo de recullir  les puntes en les mans i anar-ho pujant en suavitat cap a dalt per ajudar al risso a formar-se . D'esta tècnica ne parlarem més avant, perquè l'has d'usar cada vegada. Es diu mulli-mulli.

I casi està. Dixa-te'l secar a l'aire lliure, i si vols, pots anar fent mulli mulli. Ahhhh! Imprescindible, Marisín, la foto de com te queda al final.

Lo vídeo de STC que t'he promès (si poses volumen, se sent lo sorollet del pèl). I fixa't lo risso que tinc ara en lo cabell mullat, fa dos mesos no ho tenia així)



Avui això ha sigut llarg, no ?  Pos aspera't que encara n'hi ha més, pero serà un atre dia.

Recorda sobretot l'ordre que farem servir a partir d'ara:

1. "rentar"
2. mascarilla
3. suavitzant
i foto 👀👀👀

Lo primer dia no esperes un risso espectacular, però si que començaràs a notar més suavitat

T'agrairé que me dixes comentaris, per saber si les entrades que faig són prou entenedores. I si me vols enviar fotos (que no se't veigue la cara si ho preferixes) del teu procès, servirà per animar-me a mi i a atres Marisins a rissosigrenyes@gmail.com . I si te subscrius, sabràs enseguida quan penjo la pròxima entrada

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11. Com faig lo gel de lli ?