7. Quan me poso la mascarilla ?

Si, Marisín, tens raó. La vam comprar i només la vas fer servir lo primer dia.
Ja te vaig explicar que el pèl rissat és més sec que el llis.  Per això necessita més hidratació. I la manera de donar-li hidratació és en la mascarilla.




Lo que recomana lo Mètode, de forma general, és que t'apliques la mascarilla una vegada a la setmana, però en époques que te notes lo cabell més sec, te la pots posar 2.  Per exemple, ara a l'estiu, que anem a la platgeta, o a la piscina, moltes hores de sol ....   pos l'hem de cuidar més.  

Si damunt estem començant ara lo Mètode, que venim de tractar pitjor lo pèl, també seria bo posar-mos-la més assovint. 

Si te tenyixes lo cabell, també és important fer una bona hidratació (un atre dia te parlo dels tints, ja sé que tu no tens canes, domés faltaria, però te pot interessar igual, dona)

Ademés, ara estem usant una mascarilla barateta i fluixeta (no és de les millors del mercat, quan te parle de mascarilles específiques i mires lo preu, ho entendràs). 

Personalment, domés ho faig una vegada a la setmana, tot i que porto lo pèl tenyit i he estat usant sulfats i alcohols que me'l ressecaven.  Perquè ?  Pos perquè no sé tu, pero io no tinc temps per a fer tot lo que voldria ...

Te recordo com l'usem:

Después del rentat en acondicionador (se diu CoWash), poses la mascarilla a les mans, te les fregues bé i la repartixes pel cabell fent un Jesusito Jesusito (si vols, antes li pots traure una mica l'humitat en la camiseta de cotó)   Te desenredes lo pèl en les mans i t'esperes entre 30 minuts i 2 hores.  Si te pots posar una bossa de plàstic al cap, millor. I si li pots aplicar una miqueta de calor, també (después t'explico. Quan te la tragues, recorda allò del STC (anar afegint aigua i anar apretant, com si fesses panellets) però no cal que estigues massa rato, i vigila que l'has d'esbandir bé.  I después, SEMPRE, l'acondicionador. La mascarilla hidrata i segons quina nutrix, i lo suavitzant tanca les cutícules, fent que la humitat se quede dins.

Ho tens clar, no ?   Rentat en acondiconador, mascarilla (1-2 vegades la setmana) i suavitzant.  Pos no (com m'agrada liar-te 😂😂😂)

La mascarilla també se pot fer servir en sec, normalment antes de rentar-te lo cabell. Esta gent li diuen PrePoo a los tractaments que se fan antes de rentar.   L'inconvenient de fer-ho servir antes, és que se'n sol gastar més cantitat . Per aixo hi ha gent que s'humix lo cabell antes de posar-se-la.  No hai provat este sistema, però penso que antes de rentar, lo porto brut i restos de potingos. Si la cara me la rento antes de posar-me una crema, en la mascarilla intento fer lo mateix.

Hasta ara t'he parlat de rentar domés en suavitzant.  Un atre dia te parlaré dels xampús que se poden usar i quan usar-los.  En lo cas de fer servir xampú , sí que serà OBLIGAT usar la mascarilla después

Vinga, ara un parell de truquets per a traure més profit a les mascarilles:

1.  Com aplicar calor:  
 Pots usar un secador a suficient distància 
 O pots mullar una camiseta de màniga llarga  i posar-la al microones un momentet , i posar-te-la com a turbant damunt del plàstic (també la pots banyar en aigua calenta, eh ?)
O algun dia, quan estigues molt pujada de com te funcina lo Mètode i te vulgues començar a gastar diners, te pots comprar un gorro tèrmic. Són com los típics gorros de dutxa, però d'un material que manté la calor (suposo que tipo les mantes tèrmiques que tenim al cotxe o que fan portar a les curses de muntanya)

2.  Si encara estem usant mascarilles de les barates (oco mana lo bé que van), pots afegir-li algo per a què nutrixque més.  Vaig comprar Oli d'Argan al Lidl (poc més de 3 eurets) i en un potet de iogurt vaig posar la mascarilla i 4 gotes.  Remenar bé i repartir.  M'ha agradat lo resultat.  També se pot mesclar en mel i més, però no ho hai provat encara

3.  Esta mascarilla de Hair Food, barateta i bastant fluida, hi ha que la fa servir també com a suavitzant. Normalment és gent que està contenta en lo Mètode i se compra mascaretes específiques i cares per a cabell rissat per internet, i així no l'ha de llançar.  Ja t'explicaré un atre dia


Ahhh!  i que fem en la mascarilla  caríssima que gastàvem antes del Mètode? Molt bona pregunta.   Lo millor que pots fer, és buscar una amiga a qui regalar-li.   I si no, diuen que va ideal com a crema hidratrant per als peus . Tu tries...






Les que faig servir ara són les HairFood, i una de FreshlyCosmetics, que havia comprat perquè me l'havien recomanat, i és APTA Esta casa treballa molt en productes naturals i ecològics, i fan la producció a Gandesa. Té una olor boníssima i m'agrada lo resultat, però encara no la puc comparar en atres mascarilles de gamma més alta molt recomanades. 

Si no t'ha quedat clar, o vols que t'explique alguna cosa en concret, pos me dixes un comentari, que ja saps com se fa.    

Andusiau i a esforçar-se !!!!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

9. Quins dubtes vam resoldre ?

16. Gorro per a dormir

10. Què faig si vaig a la platja?