11. Com faig lo gel de lli ?
Pos es molt facilet, la viritat (que ho se fer hasta io ...)
Primer t'explico que lo gel de lli, que algú ha batejat com a Moc Casolà, és com una gomina natural, més suau i nutritiva,i se pot fer servir per a varies coses:
* principalment , l'uso com a potingo, después d'haver rentat i aplicat suavitzant. La primera vegada que lo vaig provar no me va convèncer. Ara lo que faig és, después d'acabar tot lo que se fa a la dutxa, me poso primer lo gel de lli, i después lo potingo comprat: jo uso un producte caret, que encara no t'he ne parlat. Però alguna Marisín de les que van vindre a la quedada i va agafar-ne del que vaig portar, m'ha dit que també se'l posa antes de l'espuma, mousse, ... i que li agrada més com li queda que si no se'l posa.
* a vegades mos aixequem en lo pèl una miqueta xunguet, i volem sortir de casa més mones. Pots fer lo que diuen "refrescar", ja t'ho explicaré un altre dia. I per a n'això, fan servir aigua i una miqueta d'este moc casolà.
*hi ha qui s'ho posa en lo cabell sec, un bon rato antes de rentar-se lo pèl per aprofitar-ne totes les propietats.
Per a fer-ho los ingredients bàsics,imprescindibles i baratíssims són:
*llavors de lli (les pots trobar a qualsevol supermercat, les d'herboristeria costen algo més pero tenen més calitat) te poden costar entre 1-3 euros una bossa per a un munt de preparacions
*aigua
* un casso
*algo per remenar
* un colador menudet
Jo li poso també una mica de canyella en rama i una mica de romer. Li dona color, bona olor i ajuda a que es conserve millor (servix per a algo més, que ho vaig copiar del grup de Facebook, però si t'interessa, ho busques tu mateixa, Marisín 😎) . Com en qualsevol recepta de cuina, hi ha mil variacions. També hi ha qui, una vegada acabat i fred, li posa alguna goteta d'oli d'argan. Com ja t'hai dit, de moment t'explico lo més bàsic, i después podràs anar fent variacions.
Per cada cullerada de llavors, posa una tassa d'aigua al casso i a bullir.
Quan comença a bullir, baixa lo foc i ves remenant. Voràs que se va fent una mica més dens. Mulla-hi una forquilla i quan veigues que les gotes que cauen a l'aixecar-la formen una línia contínua, és que ho tens al punt.
Cola-ho enseguida, si esperes a que se gele, se't fara una gelatina i no hi haurà manera de separar les llavors de lli del gel . No faces com io, que vaig aprofitar a estendre la roba i quan vaig anar a colar-ho me volia morir... Un altre truco que he provat i m'agrada, és posar-les dins d'una bosseta d'estes de bisuteria i així és més fàcil de colar
Lo primer dia, fes esta cantitat. Hasta que li trobes lo punt. Después pots provar de fer-ne més , guardar-ho en potets i congelar-ho. A la nevera aguanta una mica més d'una setmana (posant-li la canyella, sense potser un parell de dies menos). I és un bon detallet per a regalar quan enganyes a una amiga a què prove lo Mètode
Les llavors cuites se poden minjar. Marisín Clara, que ja saps que és una cuinera excelent i te un dels millors restaurants de Tortosa, les posa als cocs, a vegades. Així, a palo, van bé per ajudar a desatascar una miqueta los budells, ja m'entens ...
I resulta que aquella xica de Patikas Bisuteria, que va fer aquell video que te vaig recomanar que miresses, ha tingut la paciència i la bona voluntat d'explicar com lo fa ella i anar gravant lo procès. Te dixo l'enllaç i segur que t'ajuda VIDEO DE GEL DE LLI . Li he copiat la idea de posar-ne una mica a una cubitera i congelar-ho però encara no hai fet servir
Au pos, ara es qüestió de posar-s'hi i provar. Trobaràs moltíssima més informació i més variacions per internet, però esta entrada és per a poguer començar a fer-lo. Ja me diràs com te va
Andusien i a esforçar-se
dispcasVconsgu Natalie White https://wakelet.com/wake/WPwHSnll9BoOYPexh2EqA
ResponEliminafidniginnoa
WesinVgranra Vicky Mirda https://www.obnadocao.org/profile/ABCD-Any-Body-Can-Dance-Full-Movie-Full-Hd-1080p-In-Hindi-HOT/profile
ResponEliminaroochesnibbchi
Ucuncsupil-mo-Costa Mesa Karina Bowman WinRar
ResponEliminaCyberLink YouCam
ReiBoot Pro
toinistluto